Medián: Bajnai a többség szerint jobban dolgozik Gyurcsánynál

Vágólapra másolva!
Három párt jutna be az Országgyűlésbe a Medián októberi felmérése szerint. A HVG-ben közölt közvélemény-kutatás szerint a teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 44, az MSZP-é 13, a Jobbiké 8 százalékos. A felmérés szerint az elmúlt hónapokban jelentősen javult a kormány, illetve Bajnai Gordon miniszterelnök megítélése.
Vágólapra másolva!

A Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 44, az MSZP-é 13, a Jobbiké 8, az MDF-é 2, az SZDSZ-é 1 százalékos - derül ki a Medián októberi, a HVG megbízásából készült felméréséből.

A közvélemény-kutatás szerint Orbán Viktor Fidesz-elnök támogatottsága a legnagyobb, 52 százalékos, őt követi 51-51 százalékkal Sólyom László köztársasági elnök és Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke. A legnépszerűbb szocialista politikus a lista hetedik helyén szereplő Szili Katalin, támogatottsága 36 százalék. A tíz legnépszerűbb politikus közül hét fideszes. Vona Gábor, a Jobbik elnöke a lista 10. helyén szerepel, támogatottsága 30 százalékos.

A felmérés szerint az elmúlt hónapokban jelentősen javult a kormány, illetve Bajnai Gordon miniszterelnök megítélése. A Medián szerint hónapról hónapra nőtt azoknak az aránya, akik Bajnait szívesen látták volna "fontos politikai szerepben", miközben a politikusok megítélése általában inkább romlott, mint javult.

Annak ellenére, hogy Bajnaival kevesebb, mint minden negyedik választó szimpatizál, októberre a kormányfő a népszerűségi lista középmezőnyébe, a 14. helyre került, 24 százalékos támogatottsággal. Júniusban még csak a rangsor 22. helyén szerepelt. A Medián szerint októberben, a korábbiaknál többen gondolták - a megkérdezettek 28 százaléka -, hogy a Bajnai-kormány jobban dolgozik, mint az elődje. Ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 16 százaléka állította.