Nem állítottak elő senkit a rendőrök a pesti rendezvényekről

Vágólapra másolva!
Békésen teltek az október 23-i megemlékezések - közölte a rendőrség. Rendbontás miatt nem, gárdás egyenruhák miatt viszont indítottak eljárásokat.
Vágólapra másolva!

Pénteken délután fél hatig öt embert állítottak elő a rendőrök Budapesten, de egyiküket sem a fővárosban zajló rendezvényekhez köthetően - közölte honlapján a BRFK. Két embert még reggel állítottak elő, hogy igazoltassák őket az állami rendezvények előtt. Egy embernél szamurájkard volt, őt közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt állították elő. A negyediket garázdaság miatt, az ötödiket pedig azért állították elő, mert petárdákat találtak nála.

A rendőrök szerint az október 23-ra bejelentett rendezvényeken nem történt rendbontás, szombat este tíz órakor az utolsó megemlékezés is befejeződött a fővárosban. A rendezvényeket összesen közel 3500 rendőr biztosította. Több megemlékezésen jelentek meg olyanok, akik a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda Egyesület nevében léptek fel. Ellenük egyesülési joggal visszaélés miatt indult eljárás. (Erről bővebben itt olvashat.) Október 22-23-án 2 esetben indítottak büntetőeljárást, illetve 71 személy ellen tett szabálysértési feljelentést.