Szabadlábra helyezését kéri Overdose tulajdonosa

Vágólapra másolva!
Mikóczy Zoltán szabadlábra helyezését kérte a román hatóságoktól, miután a múlt hétvégén kommandósok fogták el őt és üzlettársát. A híres versenyló, Overdose tulajdonosa és társa engedély nélkül akarták kivinni az országból felszámolás alatt álló húskombinátuk gépsorait.
Vágólapra másolva!

Szabadlábra helyezését kéri a román hatóságoktól az október 21-én Nagyvárad közelében őrizetbe vett Mikóczy Zoltán és annak magyar üzlettársa. A két férfit azért helyezték előzetes letartóztatásba, mert a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozó cégük elárverezés előtt álló gépsorait.

Adrian Has, a nagyváradi számvevőszék szóvivőjének hétfői nyilatkozata szerint a szlovák állampolgár Mikóczy és magyar üzlettársa óvást emeltek őrizetbe vételük ellen, kérésükről kedden döntenek. Arról, hogy vizsgálati fogságba helyezzék-e a két üzletembert, hétfőn kellett volna döntenie a törvényszéknek, az ügyészség azonban még nem nyújtotta be a bizonyítékokat is tartalmazó bűnügyi dossziét. A két férfi előzetes letartóztatása tíz napra szól, vagyis november elsejéig van érvényben. A hatóságoknak vasárnapig el kell dönteni, hogy szabadlábra helyezik-e őket, vagy letartóztatásban kell kivárniuk a gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt indított vizsgálatok végét.

A nagyváradi rendőrség szombaton közölte: a tulajdonosok a gyanú szerint romániai hitelezőik elől el akarták vonni a felszámolás alatt álló cégük 700 ezer lejre, azaz mintegy 43 millió forintra becsült gépeit. Állítólag ehhez hamis papírok kiállítására vették rá a húsfeldolgozó ügyvezetőjét, amellett magukkal akarták vinni a cég dokumentumait, ami lehetetlenné tette volna a felszámolás lebonyolítását - írta a Népszabadság. A Független Hírügynökség értesülései szerint Mikóczy Zoltán legalább november elsejéig előzetesben marad.

Az erdon.ro beszámolója szerint a román kommandósok csütörtökön rohanták meg az Élesdről Nagyváradra vezető úton a határ felé haladó gépkocsisort, amely két autóból és két ponyvás kamionból állt. Miután megállásra kényszerítették a konvojt, a kommandósok mindenkit kirángattak a járművekből, a földre fektették, majd a motozás után megbilincselték.