Kiábrándultság miatt kiszáll Gusztos

Vágólapra másolva!
Nem indul 2010-ben az országgyűlési választáson Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese. Gusztos döntését levélben közölte Retkes Attila pártelnökkel és azt állítja, más szervezet vagy párt jelöltjeként sem próbál bejutni a parlamentbe.
Vágólapra másolva!

Gusztos Péter SZDSZ-es parlamenti képviselő a 2010-es országgyűlési választáson nem indul képviselőjelöltként. Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese döntését kedden, levélben tudatta Retkes Attila pártelnökkel.

Azt írja: döntése a Szabad Demokraták Szövetségére és a mostanában megalapított valamennyi liberális párt és egyesület esetleges jelöltségére egyaránt vonatkozik. A képviselő kijelenti, hogy párt- és frakciótagságát a parlamenti ciklus végéig fenntartja.

Az Országgyűlésben mandátuma lejártáig minden kérdésben az SZDSZ 2002-es és 2006-os választási programja alapján, választói képviseletében, liberális meggyőződése szerint jár el - írta.

Gusztos 1990-ben, 14 évesen már részt vett a kampányban azzal, hogy a párt plakátjait ragasztotta és nagykorúsága napján lépett be az SZDSZ-be. Egyik alapítója, később elnöke volt a párt Új Generáció nevű ifjúsági szervezetének, 2001 és 2009 nyara közt az ügyvivői testület tagja volt, 2002 óta a parlamenti frakció tagja, országgyűlési képviselő.

"A jelenleg, a korábbi önmagát olykor megtagadó és üres lózungokkal megújulást mímelő SZDSZ-t és az önálló liberális parlamenti képviselet megteremtésének esélyét (néhol szándékát is) nélkülöző, osztódással szaporodó új formációkat figyelve azt érzem, nem akarok részvevője lenni annak, ami zajlik" - írja a levélben, és megjegyzi, hogy aggódva figyeli "a liberális politika és szavazótábor szétforgácsolódását".