Aggasztotta a rádiópályázat a versenyhivatal elnökét is

Vágólapra másolva!
A rádiófrekvenciákról döntő ORTT-ülés előtt a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Nagy Zoltán levelet írt a médiahatóság elnökének, Majtényi Lászlónak. Nagy a levélben, az [origo] információi szerint a tisztességes pályáztatás fontosságát jelezte, és különösen fontosnak nevezte, hogy tiszta versenyben dőljön el a rádiók sorsa. Az ORTT szerdai döntése szerint a Danubius és a Sláger Rádió helyett novembertől új adók jelennek meg a piacon.
Vágólapra másolva!

A Sláger és Danubius Rádió frekvenciájának használatáról szóló döntés előtt pár nappal levelet írt Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke Majtényi Lászlónak, az ORTT elnökének - értesült az [origo]. Információink szerint a versenyhivatal elnöke a levélben arra figyelmeztette Majtényit: fontos, hogy a két országos kereskedelmi rádió frekvenciájára kiírt pályázat tisztességesen, valódi versenyben dőljön el. A levél szerint ennek azért van különös jelentősége, mert kevés a rádiófrekvencia és ezért kiemelten oda kell figyelni a verseny tisztaságára.

Az [origo]-nak Belényi Andrea, a GVH főtitkára megerősítette, hogy Nagy felvette a kapcsolatot az ORTT elnökével, és levelében azt kérte, pályáztatás útján, tisztességes versenyben dőljön el a műsorszolgáltatási jogosultságok sorsa.

A tisztességes pályáztatás érdekében - a döntést megelőző utolsó napokban - már többen megszólaltak: múlt csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök találkozót kezdeményezett Majtényi Lászlóval, és ezen arról beszélt, reméli, hogy "a pályázatok elbírálása szakmai szempontok alapján, a médiatörvény előírásainak megfelelően fog történni". Vasárnap pedig Bajnai Gordon nyilatkozott az ügyben, a kormányfő aggasztónak nevezte a pályázatok elbírálását.

Az ORTT szerdai döntése szerint a Sláger és a Danubius Rádió november 18-án lejáró műsorszolgáltatási jogosultságát két új cég, az Advenio és az FM1 kapja hét évre. A pályázatot korábban többször támadó Majtényi László ORTT-elnök törvénytelennek nevezte a pályáztatást, illetve annak végeredményét, szerinte ugyanis több pályázót ki kellett volna zárni irreális üzleti tervük miatt. A pályázatot ért bírálatokról itt olvashat bővebben.