Kéttucat miniszter lett nem kívánatos személy Ivádon

Vágólapra másolva!
Több mint kéttucat 2002 után hivatalban lévő minisztert és kormányfőt nyilvánított nem kívánatos személynek a Heves megyei Ivád képviselő-testülete. A helyi polgármester szerint az ő mutyizásuk miatt sodródott a település a fizetésképtelenség határára.
Vágólapra másolva!

Nemkívánatos személlyé nyilvánította Ivád képviselő-testülete az összes miniszterelnököt, önkormányzati, belügy-, szociális, pénzügy-, gazdasági, munkaügyi, illetve vidékfejlesztési minisztert, aki 2002 óta megfordult ezeken a posztokon - közölte csütörtökön Ivády Gábor, a Heves megyei község független polgármestere. A testület ugyancsak nem kívánatos személlyé nyilvánította a választókerület országgyűlési képviselőjét, a szocialista Sós Tamást, a Heves Megyei Közgyűlés elnökét.

Ivády szerint azért döntöttek így, mert a település a fizetésképtelenség határára sodródott, amiért ezeket a posztokat betöltő politikusokat terheli a felelősség. "Hosszú évek óta a mutyizgatás, a sógor-komaság határozza meg a döntéseket, a pályázati elbírálásoknál soha nem a rászorultságot, hanem a településvezető politikai hovatartozását, a pártjuk érdekeit veszik figyelembe. Eddigi tevékenységük szégyenletes, morálisan elítélendő és visszataszító" - közölte a polgármester.

A képviselő-testület arról is döntött, hogy tilos közterületet elnevezni a nemkívánatossá nyilvánított személyekről Ivádon. A döntéseket a képviselő-testület egyhangúan szavazta meg.

A polgármesterként független Ivády - aki korábban koldult is a parlament előtt, hogy felhívja a figyelmet települése rossz gazdasági helyzetére - a Lehet Más a Politika (LMP) pártban is aktív. Tagja a 13 tagú választmánynak, illetve a második helyen szerepelt a párt európai parlamenti választásra állított listáján.

Nem kívánatossá nyilvánították Bajnai Gordont, Burány Sándort, Csehák Juditot, Csillag Istvánt, Csizmár Gábort, Herczog Lászlót, Oszkó Pétert, Draskovics Tibort, Göncz Kingát, Gráf Józsefet, Gyenesei Istvánt, Gyurcsány Ferencet, Kákosy Csabát, Kiss Pétert, Kóka Jánost, Kolber Istvánt, Kökény Mihályt, Lampert Mónikát, László Csabát, Medgyessy Pétert, Németh Imrét, Rácz Jenőt, Sós Tamást, Szűcs Erikát, Varga Zoltánt, Varga Istvánt, és Veres Jánost - közölte a polgármester.