Kisgyerekeknek árult kábítószert egy nyírbátori pár

Vágólapra másolva!
Kábítószer terjesztésével gyanúsít a rendőrség egy nyírbátori párt, akik a gyanú szerint 11 és 13 éves gyerekeknek is adtak el marihuánát. A rendőrök szerint legalább 8 gyerek érintett az ügyben.
Vágólapra másolva!

Kisgyerekeknek adott el kábítószert egy három gyermeket nevelő pár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban - közölte a rendőrség pénteken. A rendőrök legalább nyolc gyerekről tudnak, akik kábítószert vásároltak: eddig egy 11 és 13 éves gyereket, valamint négy 14 és 18 év közötti fiatalkorút hallgattak ki.

A nyomozók további fiatal vásárlókról is tudnak már - mondta Gégény József, a Nyírbátori Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője. A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyerekeknek eladott kábítószert a 30 éves nyírbátori férfi szerezte be, és 31 éves élettársa árulta a környéküken.

A terjesztéssel gyanúsított férfi és nő lakásán házkutatást tartottak, de mindössze körülbelül 10 gramm növényi származékot, az elsődleges tesztek alapján marihuánát találtak. A kábítószer-terjesztéssel gyanúsított pár szabadlábon védekezhet.