Még két hónapig előzetesben marad Overdose tulajdonosa

Vágólapra másolva!
Két hónappal meghosszabbította a nagyváradi bíróság Mikóczy Zoltán és társa előzetes letartóztatását. Overdose tulajdonosát azzal gyanúsítják, hogy megpróbálta eltüntetni és Magyarországra menekíteni felszámolás alatt álló partiumi cégének üzeméből a gépeket.
Vágólapra másolva!

Hatvan nappal meghosszabbították Romániában Overdose tulajdonosának, Mikóczy Zoltánnak és üzlettársának, Gy. Dezsőnek az előzetes letartóztatását a pénteki vádemelés után - közölte hétfőn Monenci Cristian, a nagyváradi törvényszék szóvivője. A szlovák állampolgárságú Mikóczy és magyar társa ügyének első törvényszéki tárgyalása kedden lesz.

A Krónika napilap hétfőn arról számol be, hogy Szilágyi Mátyás, Magyarország kolozsvári főkonzulja pénteken felkereste a nagyváradi fogdában Gy. Dezsőt, aki azt mondta: reméli, mihamarabb tisztázódik az ügy, és a román hatóságok ejtik a vádat ellene vagy szabadlábra helyezik. "Mivel Mikóczy Zoltán csak szlovák állampolgár, konzuli hatásköröm rá nem terjed ki, őt nem látogathattam meg. Gy. Dezső fogva tartási körülményei kielégítőek" - mondta Szilágyi a napilapnak.

A csődbűntettel és magánokirat-hamisításra való felbujtással vádolt Mikóczy Zoltánt és társát azért helyezték tíz napos előzetes letartóztatásba október 21-én, mert a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült és elárverezés előtt álló gépsorait. A vád szerint arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében. Ügyvédjük szerint azonban a két őrizetes ártatlan, és épp maga, a feljelentést tevő ügyvezető vádolható gazdasági bűncselekményekkel.