Vágólapra másolva!
Elfogta a rendőrség azt a rablót, aki Ózd városközpontjában fosztogatott fiatal lányokat. A kapucnis férfi múlt csütörtökön nem csak kirabolt, de teljesen le is vetkőztetett egy lányt az utcán. A fiatalembert előzetes letartóztatásba helyezték, akár 15 évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Késsel felfegyverkezve rabolt ki egy fiatal lányt a múlt héten az a férfi, akit néhány nap alatt kézre kerített és őrizetbe vett a rendőrség. A rabló, aki a lopott tárgyakat zálogba adta, a múlt csütörtökön késsel vágta le a melltartót egyik áldozatáról: a rendőrség szerint több lányt is kirabolt az elmúlt időben, de csak egyet vetkőztetett le.

Az Ózdi Rendőrkapitányság ügyeletén a múlt csütörtökön jelentették be, hogy a kapucnis, csuklyás férfi felfegyverkezve rabolt ki egy fiatal lányt Ózd városközpontjában. A gyanú szerint egy nem túl forgalmas szakaszon támadt rá áldozatára, akinek kést szorított a nyakához, majd elvette értékeit.

A rendőrség szerint "az elkövető nem elégedett meg ennyivel", és felszólította a megtámadott lányt, hogy vegye le ruháit is. A késsel megfenyegetett lány előbb levette felsőruházatát, majd az elkövető késsel levágta melltartójának pántját. Ezután a férfi "az alsóruházatától is megszabadította" áldozatát, majd távozott a helyszínről - áll a rendőrség közleményében.

A nyomozás során egy helybéli huszonéves férfi került a rendőrség látókörébe, aki 2008 decemberében szabadult hasonló bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetéséből. A fiatalember lakásán tartott ellenőrzés során a nyomozók megtaláltak egy olyan illatszeres üveget, ami a vetkőztetős rablásból származott, emellett több friss zálogcédulát, késeket, bicskákat és a bűncselekményeknél használt ruházatot is lefoglalták. A zálogjegyek az elkövetés utáni napról származtak, a beadott tárgyakat a sértett felismerte. Az ellopott tárgyakat így a kirabolt lány visszakapta - közölte a rendőrség.

Az elmúlt két hétben Ózd más városrészén is késsel rabolt ki egy csuklyás férfi 2 fiatal lányt, de ott a rablást nem kísérte vetkőztetés. A gyanúsított az elfogás után mindhárom bűncselekményt beismerte, és még egy negyedik, két hónappal ezelőtti hasonló rablásról is teljes, részletes beismerő vallomást tett.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.