Zárolták a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjainak vagyonát

Vágólapra másolva!
Lefoglalták a hatóságok a Marian Cozma meggyilkolásával gyanúsított férfiak vagyonát - írja a Blikk. A vagyon zárolását az elhunyt családja kezdeményezte, mert a későbbiekben polgárjogi pert akarnak indítani kártérítésért. 
Vágólapra másolva!

A Marian Cozma meggyilkolásával gyanúsított férfiak teljes vagyonát zárolták a hatóságok - írja hétfői számában a Blikk. Az elhunyt sportoló családjának ügyvédje, Helmeczy László azt mondta: a Veszprémi Városi Bíróság azért döntött a négy gyanúsított vagyonának lefoglalásáról, mert jelezték, hogy a későbbiekben polgárjogi pert is fognak indítani vagyoni és nem vagyoni kártérítésért.

Az ügyvéd szerint a négy férfi ingatlanjait és ingóságait is zár alá vette a bíróság. A Blikk szerint az értékek közt például egy több száz négyzetméteres sárbogárdi lakóház, egy 10 millió forintot érő terepjáró, valamint több tízezer euró és svájci frank van.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját, a román válogatott tagját február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető játékostársai, Zarko Sesum és Ivan Pesic életveszélyes sérüléseket szenvedtek, műtéteken estek át, és hosszabb ideig kórházi ápolásra szorultak.

A Veszprém megyei rendőrség szóvivője, Váradi Piroska a napilapnak azt mondta: még néhány tisztázó nyomozati cselekményt kell elvégezniük, mielőtt lezárhatnák a nyomozást. Ez szaknyelven szélesítést jelen, amiben feltárjuk, milyen más bűncselekmények írhatók még a gyanúsítottak számlájára - tette hozzá.