Januárig előzetesben maradnak a csepeli gyilkosság gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
Újabb két hónappal meghosszabbította a csepeli kettős gyilkosság két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság. A bíróság szerdán ismét felszólította a nyomozó hatóságot, hogy pontosítsa a gyanúsítást, mert állásfoglalása szerint az iskola gazdasági igazgatója nem gyilkossággal, csak bűnsegédséggel gyanúsítható.
Vágólapra másolva!

Január 9-ig előzetes letartóztatásban marad a csepeli kettős gyilkosság mindkét gyanúsítottja, miután szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság ismét két hónappal meghosszabbította előzetes letartóztatásukat - mondta az [origo]-nak az egyik gyanúsított, Deme Gábor ügyvédje, Ruttner György.

A gyilkosság közel egy éve, január 7-én történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Az intézményvezetőt és helyettesét lőtték agyon. A rendőrség már másnap őrizetbe vette a két gyanúsítottat: a csepeli MSZP-ben is tevékenykedő Demét, aki az iskola gazdasági igazgatója volt, és a gondnoki feladatokat ellátó K. Tamást.

A gondnok tagadta bűnösségét, de részletes vallomást nem tett, Deme pedig a kezdetek óta azt vallotta, hogy K. Tamás gyilkolt. Ügyvédje szerint Deme verzióját támasztja alá az a hangfelvétel, amelyet az egyik áldozat zsebéből előkerült diktafonon találtak a rendőrök. (A gyilkosságról és Deme védekezéséről részletesen itt olvashat.)

Ruttner szerint az előzetes meghosszabbításáról döntő bíróság már több alkalommal - most szerdán is - kimondta, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a gondnok gyanúsítható a gyilkosságok elkövetésével, Deme pedig csak bűnsegédséggel vagy bűnpártolással. Vádemelés még nem volt az ügyben, az illetékes nyomozó hatóság ezért továbbra is a rendőrség. A bíróság korábban már felszólította a rendőrséget, hogy az állásfoglalásának megfelelően pontosítsa a gyanúsítást, de ez még nem történt meg - mondta az ügyvéd, aki szerint a bíróság szerdán ismét nyomatékosan felszólította erre a nyomozó hatóságot.