Pénzbüntetést kapott a nemtörődöm orvos

Vágólapra másolva!
Pénzbüntetést kell fizetnie annak a hódmezővásárhelyi doktornőnek, aki hanyagul vizsgált meg egy 67 éves férfit. A férfi a hiányos vizsgálat után meghalt, de a szegedi bíróság szerint nincs összefüggés. A férfi halála napján kétszer járt kórházban, először saját felelősségére távozott.
Vágólapra másolva!

Hanyagul vizsgált meg egy 67 éves férfit a hódmezővásárhelyi kórház egyik orvosa, ezért foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt pénzbüntetést szabott ki rá a szegedi bíróság. A doktornőnek 623 ezer forintot kellene fizetnie, de az ítélet nem jogerős, mert védője fellebbezett.

A 67 éves mindszenti beteg 2007. április 6-án fulladásos panaszokkal került a kórházba, de az ítélet indoklása szerint a doktornő nem volt elég körültekintő. Nem végeztette el a páciensnél azokat a fizikai vizsgálatokat, amelyek segítségével pontos képet alkothatott volna a férfi pillanatnyi állapotáról, és arról, hogy szállítható-e. A szakértői vélemények szerint a beteg "súlyos szükség állapotában" volt. Bár röviddel később meghalt, a bíróság szerint halálának az orvosnő eljárásához nem volt köze.

A 67 éves férfi halála napján már egyszer járt kórházban. Délelőtt háziorvosi beutalóval jelentkezett a szentesi kórház sürgősségi belgyógyászati ambulanciáján, fokozódó fulladásos panasszal. A kórházi kezelést viszont már visszautasította, és saját felelősségére távozott. Ezután délután került a hódmezővásárhelyi kórházba, miután a háziorvosa mentőt hívott hozzá.