Most tisztázták Kaisert a móri vád alól

Vágólapra másolva!
Kimondta pénteken a bíróság is, hogy nem Kaiser Ede követte el a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablást. 2005-ben emiatt még életfogytig tartó börtönt kapott, de azóta kiderült, mások voltak az elkövetők. Kaiser ezzel a döntéssel nem szabadul a börtönből, más, általa is beismert erőszakos bűncselekmények miatt súlyos büntetésre számíthat.
Vágólapra másolva!

Kaiser Ede nem bűnös a 2002-ben elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablásban - mondta ki pénteken a Fővárosi Bíróság. Kaisert korábban jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélték emiatt, ám időközben kiderült, hogy mások az elkövetők. A mostani perújítási eljárásban már az ügyész sem javasolta büntetés kiszabását a móri ügy miatt. Kaiser Ede több más, súlyos bűncselekményben már beismerte bűnösségét, amelyekért a kiszabható maximális fegyházbüntetést kérték rá.

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás után két héttel - bár először két másik férfira gyanakodtak a nyomozók - a rendőrség Kaiser Edét és Hajdú Lászlót nevezte meg lehetséges elkövetőként. Kaisert a Fővárosi Ítélőtábla 2005 októberében jogerősen bűnösnek találta és tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bűncselekmény miatt. Hajdú László esetében a táblabíróság új eljárást rendelt el, amelyben első fokon, 2008 októberében felmentették a móri vádpont alól, de más bűncselekmények miatt 17 év szabadságvesztést kapott.

A Nemzeti Nyomozó Iroda illetékesei 2007 februárjában jelentették be, hogy Weiszdorn Róbertet és az előzetes letartóztatásban azóta öngyilkosságot elkövető társát gyanúsítják a bűncselekménnyel. Weiszdornt első fokon, nem jogerősen, tavaly decemberben el is ítélték nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt, jogerős ítéletet azonban még nem szabtak ki rá.

Weiszdornék őrizetbe vétele után Kaiser Ede védője kezdeményezte a perújrafelvételt, a perújítási tárgyalás tavaly kezdődött.