Magyarországra hozták Overdose-t

Vágólapra másolva!
Visszahozták Magyarországra Overdose-t, a sérülése előtt látványos győzelmeket elérő magyar versenylovat. A ló eddig angliai gyógykezelés alatt állt, az utóbbi hetekben azonban bizonytalanná vált a helyzete, mivel tulajdonosát Romániában csődbűntett gyanújával őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Hazahozták Magyarországra Overdose-t, a MikócziyZoltán vállalkozó tulajdonában lévő versenylovat - erősítette meg a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft ügyvezető igazgatója. A versenylovat sérülése miatt eddig Angliában gyógyították, miután azonban tulajdonosát Romániában csődbűntett gyanújával őrizetbe vették, bizonytalanná vált a helyzete. (Mikóczy Zoltán letartóztatásáról itt olvashat részletesen).

Vajtó szerint a Nemzeti Lóverseny Kft minden segítséget megadott a ló hazaszállítására, de a gyógykezelés költségeit valaki más fizette ki. Az ügyvezető közölte: "a mai megítélés alapján Overdose egészséges", hozzátette ugyanakkor, hogy akkor lehet biztosan gyógyultnak mondani, ha az első versenyét sikerrel végigfutja.

Vajtó nem volt hajlandó elárulni, hogy jelenleg pontosan hol tartják a versenylovat. Közölte: jelenleg a ló körüli tulajdonviszonyok is bizonytalanok, "különböző érdekek csapnak össze fölötte". Az ügyvezető annyit mondott, hogy a Nemzeti Lóverseny Kft dunakeszi telepén és a Kincsem parkban is hiába keresnék Overdose-t: bár a napokban több ló is érkezett ide Angliából, a csodaló nincs köztük.