Egymillió forintnyi aranyat próbált rabolni egy 15 éves

Vágólapra másolva!
Több mint egymillió forint értékű aranyat próbált elrabolni egy veszprémi ékszerüzletből egy 15 éves fiú és a társa. A 15 éves fiatalt egy vásárló segítségével elkapták, a másik fiatal elmenekült. 
Vágólapra másolva!

Több mint egymillió forint értékű aranyat próbált rabolni egy 15 éves fiú és társa hétfő délelőtt az egyik veszprémi zálogházból. A fiút elfogták, társát még keresik - olvasható a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a veszprémi Munkácsy úton lévő zálogházban a 15 éves fiú azt mondta az eladónak, hogy aranyat kíván vásárolni. Az eladó kitett a pultra egy 14 karátos arany nyakláncokat tartalmazó tálcát. Ekkor megérkezett a fiú társa, aki először csak nézelődött, majd egy váratlan pillanatban magához ragadta a tálcát.

Az eladó megpróbálta megakadályozni a rablást, azonban a másik elkövető a társa segítségére sietett, az eladó elé állt, majd az utcán fellökte. Ezt kihasználva az elkövetők elfutottak. Az üzletben tartózkodó házaspár férfi tagja a rablók után szaladt, és a tálcával elmenekülő fiatalt utolérte.

A tálca és az arany ékszerek egy része visszakerült az üzletbe, a férfi az elkövető páros egyik tagját átadta a rendőröknek.