Orbán szerint a kormány elhallgatja a költségvetési hiányt

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint a Fidesz programja már kész van, december 12-re pedig a párt választási listája is elkészül. Orbán szerint a jövő évi költségvetésben szereplő 3,8 százalékos hiánycél csak papíron jöhet ki, a kormány több hiányadatot elhallgat, így a Fidesz 7,5 százalékos hiánnyal számol.
Vágólapra másolva!

A Fidesz programja már kész - mondta hétfőn az Echo Tv-nek Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A pártelnök szerint a Fidesz nem számít előre hozott választásokra, de felkészült rá.

Orbán Viktor szerint a költségvetés egésze azt mutatja, hogy a jelenlegi kormányra és az azt támogató politikai erőkre "rászakadt a tető", a törülközőt már bedobták. Szerinte nem válságot kezelnek, hanem generálják azt, manipulálják a számokat, az emberek sorsával nem törődnek.

A Fidesz elnöke szerint a 3,8 százalékos hiánycél csak papíron jöhet ki, úgy, hogy az állami vállalatoknál, a Magyar Nemzeti Banknál, illetve számos más területen felhalmozódó, és csak később jelentkező hiányadatokat elhallgatják. Az ellenzék reálisan 7,5 százalékos hiánnyal számol a költségvetésben.

A Fidesz programja már kész van, december 12-re pedig a komplett választási lista is elkészül - mondta Orbán. Egy olyan dölyfös, arisztokratikus nyolc év után azonban, amelyet az ország megélt, az ellenzéknek kétszeresen is szerénynek kell lennie, ezért a pozíció osztogatása idő előtti - mondta az Echo Tv-nek Orbán.

Az alkotmányról azt mondta: tiszteletben tartja a jelenlegi alaptörvényt, de nem tiszteli. Az alkotmánynak egy ország, egy nemzet lelkületét is tükröznie kell, meg kell mondania, "kik vagyunk mi, merre tartunk, mit gondolunk" - közölte. Hozzátette: a Fidesz nyitott a közjogi rendszer mélyreható átalakításáról is párbeszédet folytatni, de szükséges látni, hogy a következő években "tüzet kell oltani", cselekedni kell.