Lábatlanban is bezártak egy iskolát H1N1 miatt

Vágólapra másolva!
A lábatlani általános iskolában is rendkívüli szünetet rendeltek el a H1N1-megbetegedések miatt. A gyerekek harmada hiányzott az iskolából, öt betegtől vett mintában kimutatták az újinfluenza vírust.  
Vágólapra másolva!

Bezárták szerdán a lábatlani általános iskolát is újinfluenzás megbetegedések miatt, a járvány kialakulásának megelőzése érdekében - közölte a város jegyzője és a dorog-esztergomi kistérségi ÁNTSZ. Az [origo] megkereste a lábatlani Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát, ahol megerősítették, hogy csütörtöktól az intézményben nincs tanítás november 23-ig.

Az ÁNTSZ helyszíni vizsgálata után, a minták eredményei alapján a tiszti főorvos az iskolában tanítási szünet elrendelését javasolta - közölte Schantzl Edit jegyző. A megbetegedés az intézmény tanulóinak mintegy harmadát érinti, 434 tanuló közül 143-an hiányoztak - mondta el az iskola igazgatója, Balogh Erzsébet. Sári Katalin, a dorog-esztergomi kistérségi ÁNTSZ vezetője szerint öt tanulótól vett mintában kimutatták a H1N1 vírust.

Kedden a Baranya megyei Szederkényben zártak be egy általános iskolát ugyancsak a H1N1-fertőzések miatt, szerdán pedig a móri Perczel Mór szakképző iskolában rendeltek el szünetet, miután a tanulók csaknem harmadánál jelentkeztek influenzaszerű tünetek.