Karsai ellenfelén töpreng a Fidesz

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem döntötte el a Fidesz, hogy kit indítanak a Gyurcsány és Bajnai kritikusaként ismert Karsai József MSZP-s képviselő ellen, sőt még azon is gondolkodnak, hogy egyáltalán állítanak-e jelöltet. Békés megye hat másik választókerületében már megtalálták a jelöltet - közölte a Fidesz helyi vezetése.
Vágólapra másolva!

Békés megye hét egyéni országgyűlési választókerületéből már hatban megszületett a javaslat arról, hogy a települési, illetve választókerületi tagság kit ajánl országgyűlési képviselőjelöltnek - közölte egy sajtóbeszélgetésen a párt Békés megyei elnöke, Domokos László csütörtökön Békéscsabán.

Arról a választókerületről nem született még döntés, amelyet jelenleg a szocialista Karsai József képvisel az Országgyűlésben. A sajtótbeszélgetésen elhangzott, hogy a Fidesz azt mérlegeli, vajon indul-e, és ha igen, akkor vele szemben egy agrárszakértőt, egy egészségügyi szakembert vagy esetleg egy más orientációjú szakembert indítson-e - írta a sajtóbeszélgetésről beszámoló MTI.

A 2006-os választáson Karsai József magabiztos fölénnyel nyert: a voksok több mint 55 százalékát kapta meg a második fordulóban, amikor már csak a fideszes Spiák Zsófia volt az ellenfele. A szocialisták általános népszerűtlensége ellenére Karsai azért lehet kemény ellenfél, mert ő épp azzal szerzett magának nevet, hogy nyíltan kritizálta az előző és a jelenlegi miniszterelnököt is.

Domokos László elmondta, hogy Békéscsabán Vantara Gyula, a jelenlegi polgármester, Gyulán pedig Kovács József, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főigazgató főorvosa kapta meg a tagság támogatását. A békési választókerületben ismét Erdős Norbert indulhat, aki jelenleg is betölti a mandátumot és Békés város alpolgármestere. A szeghalmi körzetben Farkas Zoltán kapta meg a tagság bizalmát, aki most a megyei önkormányzat alelnöke is.

Orosháza térségében Dancsó József indulhat, aki tagja az országgyűlés költségvetési bizottságának, illetve a város alpolgármestere. A szarvasi térségben ismét Domokos László méretheti meg magát a párt színeiben. Domokos László mindazonáltal emlékeztetett arra, hogy végleges jelölésről a párt országos választmánya hivatott dönteni, amire várhatóan december közepén kerül sor.