Vágólapra másolva!
A diákok több mint harmada megbetegedett, sokan influnezaszerű tüneteket mutattak, ezért bezártak egy iskolát a Heves megyei Verpeléten. Két diáknál azonosították az újinfluenza vírusát is - jelentette a heol.hu.
Vágólapra másolva!

Várhatóan jövő hét csütörtökig nem lesz tanítás a verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Zeneiskolában, mivel a diákok nagy részének influenzaszerű tünetei vannak. Három tanulónál is kimutatták a H1N1 vírust - írja a Heves Megyei Hírlap online, a heol.hu.

Zrónik István, a település jegyzője szerint az oktatási intézmény vezetője jelezte, hogy a régi típusú influenza miatt számos hiányzójuk van, ezért várhatóan jövő csütörtökig bezárják az iskolát. Az intézményben közel 300 diák tanul.

Az ÁNTSZ-nek szerdán koradélután jelezte a verpeléti házi gyermekorvos, hogy a héten ugrásszerűen megnőtt az iskolából hiányzó diákok száma, a 280 tanulóból 109-en nem mentek iskolába. Ráadásul a betegek 90 százaléka influenzaszerű tünetekkel jelentkezett az orvosnál. Az ÁNTSZ munkatársai három lázas gyerektől vettek mintát, kettejüknél megtalálátk a H1N1-et. A településről hétfőn kórházba is került egy kislány, akinél ugyancsak kimutatták az új vírust, de már jobban van.

Az iskolában fertőtlenítő nagytakarítás is kezdődött. Csütörtökön kezdték volna oltani a diákokat.

Az elmúlt pár napban országszerte több iskolát is bezártak H1N1-fertőzés miatt: szerdán bezárták a fővárosi Meixner Általános Iskolát, kedden a Baranya megyei Szederkényben, majd szerdán a móri Perczel Mór szakképző iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet. Ugyancsak szerdán a lábatlani Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola is bezárt november 23-ig, hogy így előzzék meg a betegség további terjedését.