Még mindig súlyos az állapota a H1N1-es kismamának

Vágólapra másolva!
Még mindig mélyaltatásban és lélegeztetőgépen van az a várandós nő, aki a H1N1-vírus szövődményeként kialakult tüdőgyulladásban szenved. A vírus eddig hét áldozatot szedett Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Továbbra is súlyos állapotban van az az újinfluenzás kismama, akit a szegedi kórház intenzív osztályán kezelnek - tudta meg a Független Hírügynökség.

A Szegeden ápolt 40 éves kismamát, aki 5 és fél hónapos terhes, egy hete szállították kórházba. A várandós nő olyan súlyos kétoldali tüdőgyulladásban szenved a H1N1 vírus miatt, hogy az utolsó hivatalos hírek szerint mélyaltatásban, lélegeztető gépen tartják. A család kérésére napok óta semmilyen hivatalos tájékoztatást nem lehet kapni az állapotáról.

A H1N1-vírus következtében elhunytak száma Magyarországon hétre emelkedett, mivel az eddig igazolt öt haláleseten kívül november 2-8. között meghalt egy 55 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi és egy 73 éves román állampolgárságú nő.

Haláluk előtt mindkét beteget kórházban ápolták, mindkettejüknek súlyos keringési problémája volt - mondta Molnár Kornélia országos tiszti főorvos-helyettes. Egyikük esetében már bebizonyosodott a H1N1 és a halált okozó tüdőgyulladás összefüggése, a másikuk esetében még tart a vizsgálat.

A H1N1-es újinfluenzáról szóló cikkeinket itt olvashatja.