Nem hagyhatja el Budapestet az EMFESZ vezetője

Vágólapra másolva!
Budapesten kell maradnia a magyar gázpiac egyik fontos szereplője, EMFESZ Kft. szerdán őrizetbe vett vezetőjének a Budai Központi Kerületi Bíróság döntése értelmében. A rendőrség azt az ügyletet vizsgálja, amelynek keretében az energiaszolgáltató cég egy dollárért cserélt gazdát.
Vágólapra másolva!

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken délelőtt az EMFESZ Kft. vezetőjével szemben. Ez azt jelenti, hogy az üzletember nem hagyhatja el Budapestet, a városban ugyanakkor szabadon mozoghat.

A vizsgálat korábban azért indult, mert az EMFESZ ügyvezető igazgatója és helyettese egy egymás között megkötött adásvételi szerződéssel 1 dollárért átvitte az energiaszolgáltató céget az ukrán milliárdos, Dimitrij Firtas cégétől, a Mabofitól egy kis svájci offshore vállalkozáshoz, a RosGas AG-hez.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán házkutatást tartottak a cégnél, és különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás gyanújával őrizetbe vették az EMFESZ vezetőjét. Az NNI a nyomozás sikere érdekében egyéb részletet a továbbiakban nem közöl az ügyről.

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki döntésével a férfi előzetes engedély nélkül nem hagyhatja el Budapestet, és hetente egyszer jelentkeznie kell a rendőrségen. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője is fellebbezett.