Lemondott az MDF debreceni és Győr-Moson-Sopron megyei elnöke

Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról két MDF-es politikus: a debreceni elnöki tisztségtől Kálmánné Szabó Katalin, a Győr-Moson-Sopron megyei elnöki poszttól Szabó Miklós vett búcsút. A két politikus nem tud tovább azonosulni az MDF politikájával.
Vágólapra másolva!

Kálmánné Szabó Katalin, a Magyar Demokrata Fórum debreceni szervezetének legutóbbi taggyűlésén lemondott a párt debreceni elnöki tisztségéről. A politikus 2004-től állt a párt debreceni szervezetének élén.

A politikus péntek esti keltezésű közleményében azt írta, hogy a jövőben nem kíván az MDF-ben semmilyen vezető szerepet betölteni. Döntését azzal indokolta, hogy nem tud tovább azonosulni az MDF utóbbi időben képviselt politikájával és a párton belül eluralkodott módszerekkel, és megoldásokkal.

A lemondott politikus 1990-ben lépett be a Magyar Demokrata Fórumba. 1996-tól a Hajdú-Bihar megyei választmány, 2000-2002 között a megyei elnökség tagja, 2002-2003 között pedig a debreceni szervezet alelnöke volt. Kálmánné Szabó Katalin 2004-től vezette a debreceni szervezetet.

Lemondott az MDF Győr megyei elnöke is

Lemondott posztjáról Szabó Miklós, az MDF Győr-Moson-Sopron megyei elnöke - írja a Kisalföld szombati száma. Szabó a párt elnökének, Dávid Ibolyának írt levelében azzal indokolta döntését, hogy az MDF-en belül az utolsó két évben történtek megtépázták a párt demokratikus működésébe vetett hitét - írja a lap.

Bizalomvesztésének okait a politikus nem részletezte, annyit azonban elmondott, hogy az utóbbi tisztújításokon és az országos gyűlésen történtek, továbbá az európai parlamenti listavezető kiválasztásának módja elfogadhatatlanok számára.

Párttagságát egyelőre fenntartja, utódjáról a Győr megyei választmány november 24-i ülésén dönt. Szabó Miklós Mosonmagyaróvár polgármestere is, jövőre ismét indulni kíván a polgármesteri tisztségért.