Iskolabezárás, látogatási tilalom az influenza miatt

Vágólapra másolva!
Budapesten a városligeti két tannyelvű általános iskolát is bezárják az újinfluenzás megbetegedések miatt. Több vidéki kórházban látogatási tilalom lép életbe. Országszerte már több mint tíz iskolában hirdettek rendkívüli szünetet tömeges megbetegedések miatt.
Vágólapra másolva!

Újabb iskolát zárnak be az újinfluenza miatt, ezúttal a fővárosban. A XIV. kerületi városligeti magyar-angol két tanítási nyelvű általános iskolában csütörtökön és pénteken lesz tanítási szünet - erősítette meg az [origo] szülőktől származó információját Danielisz Ágnes, a Fővárosi ÁNTSZ járványügyi osztályának tisztiorvosa. Danielisz Ágnes szerint a megbetegedett iskolásoktól vett minták egy részében kimutatták az új típusú influenza vírusát.

Az iskola szerdán még nyitva lesz, de már aznap sem kötelező bemenniük a gyerekeknek. A tisztiorvos szerint a 691 tanuló közül 240 gyerek hiányzik betegség miatt. Az iskolában a jövő héttől újra lesz tanítás, amikor folytatják a védőoltások már megkezdett beadását is. Az iskola igazgatóságán nem kívántak nyilatkozni az ügyről.

Az [origo] az iskolába járó gyerekek szüleitől úgy értesült, hogy kedden már hazaengedték a tanulókat, és a tanárok közül is többen betegek.

Fejérben a bárányhimlő is felbukkant

Bezár egy székesfehérvári óvoda is az ÁNTSZ javaslatára, szerdától egy hétig nem fogadják a gyerekeket a Gyöngyvirág Óvodában - mondta el az MTI-nek Csapó Csilla alpolgármester. Csapó szerint az óvodában magas az influenzaszerű tünetekkel megbetegedettek száma, egy kisgyerek szervezetében pedig a H1N1-vírust is kimutatták.

Székesfehérváron szünetel a tanítás a Hétvezér Általános Iskolában, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában, és nem fogadják egy hétig a gyerekeket a Püspökkertvárosi Óvodában. Az ÁNTSZ javaslatot tett a Vízivárosi óvoda bezárására is.

Egy hétig szünetelnek a foglalkozások a Szári Német Nemzetiségi Óvodában, az iszkaszentgyörgyi iskolában és óvodában is, ahol az influenzaszerű megbetegedések mellett bárányhimlős fertőzés is fellépett, valamint a móri Perczel Mór Szakképző Intézet és Kollégiumban.

Az MTI úgy tudja, hogy a térségből eddig hárman kerültek kórházba, mindhármuknál kimutatták a H1N1-fertőzést, de egyiküket már gyógyultan haza is engedték. Az ÁNTSZ kistérségi intézetében végzett 12 vizsgálat közül 10 esetben kimutatták a H1N1-vírust.

Látogatási tilalom több kórházban

Négy osztályon látogatási tilalmat rendelt el kedd déltől a Baranya Megyei Kórház, mivel az elmúlt napokban megszaporodtak az influenzás megbetegedések - közölte a Független Hírügynökséggel Ruzsa Csaba, a kórház főigazgatója. 24 óra alatt 30 egyetemista fordult orvoshoz , köztük külföldi diákok. Kedd déltől határozatlan ideig nem látogathatók a fertőző-, a szülészeti és nőgyógyászati osztályok, valamint a központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály, illetve a pulmonológia. A látogatási tilalmat határozatlan időre rendelték el.

Szerdától teljes látogatási tilalmat rendelnek el a Tatabányai Szent Borbála Kórházban is. Az influenza terjedését próbálja megakadályozni. Csak egyedi esetekben engedélyezik a látogatást.

A Baranya megyei Szederkényben, a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon, a Fejér megyei Mórban, a Heves megyei Verpeléten, a fővárosban Rákospalotán, a Zala megyei Zalaszentbalázson és Bakón, illetve Balatonfüreden is szünetet rendeltek különböző iskolákban és óvodákban.

Az újinfluenzáról szóló cikkeinket itt olvashatja.