Vágólapra másolva!
Kétszáz oltóközpontot akar felállítani az Egészségügyi Minisztérium az új típusú influenza elleni vakcinák beadására. Először harminc központ kezdi meg működését tesztüzemmódban, majd jövő hét végére mind a kétszáz elérhető lesz - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Oltóközpontokat jelölt ki az Egészségügyi Minisztérium, hogy megkönnyítse az új influenzavírus elleni oltóanyaghoz való hozzájutást a lakosság számára - jelentette be a Székely Tamás egészségügyi miniszter kedden, Budapesten. Székely közölte: országosan kétszáz ilyen hely lesz, a hét végéig harminc kezdi meg működését "tesztüzemmódban", a jövő hét végére pedig valamennyi működik majd.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos egy keddi sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva még azt mondta, hogy az oltópontokról döntés még nincs. Szerinte a legvalószínűbb az, hogy a gyógyszertárral is rendelkező kórházakban és egészségügyi intézményekben vagy az ÁNTSZ megyei oltóközpontjaiban lehet majd hozzájutni a vakcinához. Ez azt jelentené, hogy legalább száz ilyen oltóközpont működne - tette hozzá.

Kedden jelentették be, hogy már több mint 3200 oktatási intézményben kezdődött meg a gyerekek beoltása a H1N1-es típusú influenza ellen. Az oltásra váró egymillió gyerek 10-15 százaléka kapott keddig H1N1 elleni oltást - mondta ekkor Bakonyi László, az Oktatási Hivatal vezetője.