Nem érti Karsai nagy önbizalmát fideszes kihívója

Vágólapra másolva!
A helyi fideszesek már tudják, ki száll majd harcba az MSZP-s Karsai Józseffel a képviselői helyért: a pártját sokat bíráló battonyai polgármester ellen Spiák Ibolya, fideszes országgyűlési képviselőt indítanák. Karsai szerint jelenlegi állás szerint neki kell nyernie, Spiák viszont nem érti, Karsai mire alapozza önbizalmát.
Vágólapra másolva!

Végleges döntés még nincs arról, hogy ki lesz a szocialista Karsai József kihívója Békés megyei 7. számú választókerületben, de a helyi fideszesek már megszavazták, kit indítanának a pártját gyakran bíráló MSZP-s battonyai polgármester ellen a 2010-es országgyűlési választásokon. A november 10-i választókerületi közgyűlés 98 százalékos többséggel úgy döntött, hogy Spiák Ibolya országgyűlési képviselőt indítanák újra - erről maga a politikus tájékoztatta kedden az [origo]-t. A gyűlésről készült jegyzőkönyvet megküldték a párt országos központjának.

Pénteken Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője még azt mondta, nem született döntés arról, hogy kit indítsanak a választókerületben. Spiák azt mondta, ezután hallgatja meg őt - akárcsak több másik jelöltet - Orbán Viktor pártelnök, majd a végső szót a decemberi országos választmányi ülés mondja ki.

Korábban a Fidesz megyei elnöke, Domokos László utalt arra egy sajtóbeszélgetésen, hogy egyedül Karsai körzetében nem dőlt el, ki veszi fel a harcot a posztjáért újrainduló szocialista polgármester ellen. Egy nekünk nyilatkozó battonyai ezt azzal magyarázta, nincs könnyű dolga a Fidesznek, mert sokan szeretik a városban Karsait. Maga Karsai is azt nyilatkozta: egy saját maga által készített felmérés szerint az emberek 40-50 százaléka mögötte áll, ezért - mint fogalmazott - "a jelenlegi állás szerint ezt a választást nekem meg kell nyernem" (az erről szóló korábbi cikkünket itt elolvashatja).

Karsai József képviselő úr túlzott önbizalmára az a válaszom: a 2006.évi választáskor 800 vokssal szerzett többet, és a négy éves munkájával, magatartásával csak rontott saját maga megítélésén a választók körében - mondta Spiák Ibolya, aki az előző választáson is Karsai ellenfele volt. (Spiák a 2006. évi országgyűlési választásokon végül országos listán szerzett mandátumot.)