Tévések szólalnak meg az új rádiókban

Vágólapra másolva!
Egykori és jelenlegi tévés műsorvezetőket szerződtettek le a csütörtök nulla órától induló, új országos kereskedelmi rádiók: a Neo FM-en az autós műsorokból ismert Winkler Róbert és Bazsó Gábor, a Class FM-en pedig a Tv2-nél dolgozó Kovács Áron tűnik fel. A rádióknál hagyományosan legfontosabbnak számító, reggeli műsor vezetőiről azonban egyelőre semmit nem közölnek az új adók.
Vágólapra másolva!

Éjfél után tíz másodperccel megkezdi működését a NeoFM - derült ki az új rádió közleményéből. A Totalcar című, egykori tévéműsorból ismert Winkler Róbert és Bazsó Gábor Ezeröcsi címmel, hétköznap délután négy és hat óra között vezet műsort. Ehhez hasonlóan, az este nyolc és tíz óra között adásba kerülő Álláspont is olyan műsor lesz, amely hangvételében, tartalmában újdonságnak számít majd a rádiós piacon - olvasható a közleményben.

A szerdán még a Sláger Rádió által használt frekvenciát elnyerő Neo szerint a rádió "túlnyomórészt zenét sugároz majd, műfaji vagy korszakbeli megkötések nélkül", a zenei kínálat több mint harmada magyar lesz, ezek között is fontos szerepet kapnak az új dalok.

Minden szerdán jelentkeznek a tévéből már ismert Beugró című műsor rádiós változatával; mindkét hétvégi délelőttön családi magazint, délutánonként pedig kívánságműsort kínál hallgatóinak a NeoFM - közölték. "A legnagyobb érdeklődéssel várt reggeli sávról" későbbre ígértek tájékoztatást.

Politikamentes közéleti műsort vezet a két korábbi autós újságíró

Az indulás napjától hétköznap délutánonként délután 4-6 között jelentkező Ezeröcsi címéről Bazsó Gábor az [origo]-nak azt mondta, egyrészt utal az előző rendszer ezerötös presztízs Zsigulijára, a két újságíró autós gyökereire és jelezni szándékozik a műsor közvetlen hangvételét is.

Bazsó azt mondta, nem autós, hanem elsősorban - a politikát kerülve - közéleti témákról fognak beszélgetni vendégekkel, egymással és a betelefonálókkal. Ugyanakkor "az autós témákat - különösen a délutáni drive time sávban - nem lehet megúszni, nem is akarjuk, és nem is állna jól" - mondta Bazsó, hozzátéve, hogy a kezdetektől fogva Winklerrel közösen tárgyaltak a Neóval.

Bazsó és Winkler korábban évekig közösen szerkesztették a Totalcar című internetes újságot illetve azonos nevű tévéműsoruk is volt. Bazsó jelenleg az Index videós részlegét vezeti, Winkler a Totalcar főszerkesztője.

A Classon is csak néhány név ismert

A konkurens Class FM reggeli műsoráról sem lehet tudni semmi hivatalosat. Csak annyit, hogy ennél az adónál kap helyet az Áll az alku című produkció vezetője, Kovács Áron; "a Tv2 örömmel üdvözölte kedvenc játékmesterük döntését, és bízik abban, hogy a képernyős ugyanolyan sikeres lesz a rádióban, mint a televízióban" - írják, hozzátéve, a műsorvezető tovább jelentkezik a vetélkedővel a kereskedelmi televízióban.

Pakots Zsolt, a Class FM vezérigazgatója az [origo]-nak kedden azt mondta: "A rádiónk indulásáig csak olyanok nevét hozzuk nyilvánosságra, akik nem a Slágertől vagy a Danubiustól igazolnak hozzánk". Kovács Áronon kívül eddig Csiszár Jenő tanácsadó és műsorvezető, illetve Szever Pál zenei szerkesztő neve nyilvános.