Több danubiusos is a Classnál kötött ki

Vágólapra másolva!
A szerda éjfélkor megszűnt Danubius rádió több munkatársa is átigazolt az újonnan elindult Class FM-hez, a szintén elhallgatott Sláger rádiósai azonban egyelőre egy kivételével nem tűntek fel máshol. A másik új országos kereskedelmi rádiónál, a Neo FM-nél vegyes a kép, ők nem az elődöktől, hanem többek között a Radiocafétól vettek át embereket.
Vágólapra másolva!

Több, korábbi danubiusos műsorvezető és munkatárs is felbukkant a ClassFM-nél, az egyik új országos kereskedelmi rádiónál. A Danubius délutáni műsorából korán kelésre váltott például Argyelán Kriszta és Szani Roland, ők vezetik ugyanis a Class reggeli műsorát. Délután 3-tól a szintén Danubiustól átvett Vágó Piros és Kovács Áron ülnek a mikrofonok mögé.

A szintén danubiusos Jáksó László csütörtök délelőtt az [origo]-nak azt mondta, a szerdai problémamentes szerződésfelbontás után csütörtöktől a ClassFM-en folytatja rádiós pályafutását. Naponta 6-8 között jelentkezik Jáksó műsora, mint mondta, a címét még nem tudja, tervei szerint "csütörtökön megszavaztatja a hallgatókkal".

A Class zenei szerkesztője a korábban juventusos Szever Pál, az új szerkesztőségben kapott ugyanakkor helyet Tiszttartó Titusz, a Danubius volt programigazgatója is.

Ehhez képest a Sláger rádió stábjából kevesen tűntek fel az új rádióknál. Egyelőre csak István Dánielről lehet tudni, hogy átigazolt a Neo FM-hez, ahol kívánságműsort fog vezetni.

A Sláger vezető műsorát, a reggelente jelentkező Bumeráng-ot több mint egy évtizeden át vivő Boros Lajos az [origo]-nak kedden azt mondta, biztosan folytatni fogják a rádiózást, de egyik új adónál sem, hanem egy másik frekvencián. Korábban a Sláger Rádió vezérigazgatója, Heal Edina kijelentette, hogy a két műsorvezetővel 2010 végéig szóló megállapodásuk van, és attól nem szándékoznak elállni. A hatályban lévő szerződéseket akkor sem mondják fel, ha csak "kis időkieséssel" jelentkeznek az országos jogosultságuk szerdai lejárta után.

A Danubius reggeli műsorát vezető Sebestyén Balázs az [origo]-nak kijelentette, csak a Pirítós nevű műsor teljes stábjával hajlandó bárhova is igazolni. Sebestyén csütörtökön délelőtt az [origo]-nak azt mondta, az ügyben továbbra is tárgyalásokat folytat, de azt nem árulta el, hogy kivel. Ugyanakkor a ClassFM bannerein, óriásplakátjain és a rádió weboldalán feltűnik Sebestyén Balázs műsorvezető társai társaságában.

A két rádió főként zenét sugároz (erről részletek a Quart cikkében), ezek köré szervezik műsoraikat. A Class FM-en az ismertebb nevek között van a rádiós és tévés múlttal is rendelkező Csiszár Jenő is, aki tanácsadóként és műsorvezetőként is részt vesz a rádió munkájában.

A Neo FM-en a Totalcar című autós tévéműsorból és internetes újságból ismert Bazsó Gábor és Winkler Róbert hétköznap délutánonként 4-6 között jelentkeznek Ezeröcsi című műsorukkal, ahol politikamentes közéleti témákról fognak beszélni, alkalmankénti autós kitekintéssel.

A Neón a budapesti Radiocafé műsorvezetői és szerkesztői is feltűnnek (a két rádió között tulajdonosi átfedés van): például a Café két korábbi műsorvezetője, Tóth Betti és Rutai Gábor. A zenei főszerkesztő a korábban cafés, legutóbb az MR2-nél dolgozó Jobbágy Róbert lett.