Újabb hat embert vettek őrizetbe Sajóbábony miatt

Vágólapra másolva!
Közösség elleni erőszak gyanújával újabb hat sajóbábonyi lakost vett őrizetbe a rendőrség. A múlt szombaton kirobbant, Jobbik-szimpatizánsok és romák közti konfliktus helyszínén, pénteken már minden csendes, de a fokozott rendőri jelenlét megmaradt.
Vágólapra másolva!

Újabb hat embert vettek őrizetbe a Borsod megyei Sajóbábonyban romák és Jobbik-szimpatizánsok között kitört konfliktus miatt - közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken. A helyi lakosok ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség elleni erőszak bűntette megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - mondta a rendőrségi szóvivő.

Sajóbábonyban a múlt szombati Jobbik-gyűlés után szabadultak el az indulatok. Vasárnap a gyűlés ellen tiltakozó helyi romák megtámadtak egy autót és megütöttek egy helyi MSZP-s önkormányzati képviselőt - derült ki a helyi polgármester és mások beszámolóiból. Aznap estére a rendőrség megszállta a kisvárost és lezárta a bevezető utakat. Az eset miatt összehívták a kormány nemzetbiztonsági kabinetjének ülését, az MSZP rendőrőrsöt követelt Sajóbábonyba, és a településre látogatott Vona Gábor Jobbik-elnök. (Az [origo] helyszíni tudósítását itt olvashatja.)

A történtek miatt több büntetőeljárás is indult, ezekről korábbi cikkünkben, itt olvashat. Az újabb gyanúsítottakat, a korábban már őrizetbe vett emberekhez hasonlóan azzal gyanúsítják, hogy társaikkal együtt botokkal és baltával támadtak egy autóra és utasaira - mondta az [origo]-nak a megyei rendőrség másik szóvivője, Gaskó Bertalan.

Sajóbábonyban, az MTI tudósítójának péntek reggeli, helyszíni tapasztalatai szerint minden csendes. A megyei rendőrségi szóvivő ugyanakkor megerősítette, amíg szükségesnek látják, fenntartják a településen a fokozott rendőri jelenlétet.