Még heten kerültek előzetesbe Sajóbábony miatt

Vágólapra másolva!
Még hét gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság a hétvégi sajóbábonyi események miatt. Attól tartanak, hogy megszökhetnek, illetve befolyásolhatják a tanúkat. A rendőrség közösség elleni erőszak miatt nyomoz, eddig tízen kerültek előzetes letartóztatásba.
Vágólapra másolva!

Újabb hét gyanúsítottat helyezett előzetes letartóztatásba pénteken a Miskolci Városi Bíróság a hétvégén történt sajóbábonyi események miatt. A hét férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vasárnap megrongáltak egy járművet a Borsod megyei Sajóbábonyban. A bíróság december 20-ig helyezte előzetes letartóztatásba őket, arra hivatkozva, hogy valamennyiüknél fennállhat a szökés, elrejtőzés veszélye, egyeseknél a bűnismétlés lehetősége is, ahogy az is előfordulhat, hogy befolyásolni, megfélemlíteni próbálják a tanúkat.

Az eljárás felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, illetve rongálás vétsége miatt indult. A sajóbábonyi eset miatt több eljárás is indult, jelenleg 10 helyi lakos van előzetes letartóztatásban, négyen pedig szabadlábon védekezhetnek.

Sajóbábonyban a múlt szombati Jobbik-gyűlés után szabadultak el az indulatok. Vasárnap a gyűlés ellen tiltakozó helyi romák megtámadtak egy autót és megütöttek egy helyi MSZP-s önkormányzati képviselőt - derült ki a helyi polgármester és mások beszámolóiból. Aznap estére a rendőrség megszállta a kisvárost és lezárta a bevezető utakat. Az eset miatt összehívták a kormány nemzetbiztonsági kabinetjének ülését, az MSZP rendőrőrsöt követelt Sajóbábonyba, és a településre látogatott Vona Gábor Jobbik-elnök. (Az [origo] helyszíni tudósítását itt olvashatja.)