Cukorbeteg férfi a H1N1 újabb áldozata

Vágólapra másolva!
Egy cukorbeteg férfi az újinfluenza újabb magyar áldozata, aki a H1N1 szövődményébe, tüdőgyulladásba halt bele még kedden a szombathelyi kórházban. A Vas Népe szerint a szombathelyi börtönben egy rab is meghalt, azt egyelőre nem tudni, hogy halálát szintén a vírus okozta-e.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy hatvan év körüli cukorbeteg férfi kedden a szombathelyi Markusovszky kórházban, a szervezetében kimutatták a H1N1-vírust - írja a Vas Népe online kiadása, az információt Schneider Ferenc, a kórház infektológiai osztályának vezetője megerősítette a lapnak. A hatvan év körüli férfi - aki az újinfluenza 8. áldozata Magyarországon - erősen cukorbeteg volt, influenzás tünetekkel került a kórházba. A lap szerint a vírus szövődményeket okozott nála, végül két nappal később tüdőgyulladásban meghalt.

A kórházban az osztályvezető szerint még egy influenzás beteget, egy gyermeket ápolnak tüdőgyulladással, állapot súlyos volt, de már javul. Az egyelőre nem derült ki, hogy melyik típusú influenzával fertőződött meg.

A lap egy meg nem nevezett ÁNTSZ-munkatársra hivatkozva arról is beszámol, hogy a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben is meghalt egy nő, valószínűleg szintén H1N1-vírus miatt. Takácsné Takács Dóra, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferense azt közölte a lappal: a bv-intézetben november 18-án meghalt egy 53 éves, előzetes letartóztatásban lévő női fogoly, az orvos szakértői vizsgálat folyamatban van. Azt adatvédelmi szempontok miatt nem árulta el, hogy H1N1 okozta-e a nő halálát.

A lap szerint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben az elítéltek kétharmada megkapta az újinfluenza elleni oltást, amely nem kötelező. A fegyintézetek stratégiai szervezetek, így a dolgozók ingyen kapják a vakcinát, de az térítésmentesen jár a fogvatartottaknak is.