Bombariadó volt az Allee-ban

Vágólapra másolva!
Bombariadó miatt ki kellett üríteni a budai Allee bevásárlóközpontot, a vásárlók csak este kilenc óra után térhettek vissza. A nemrég megnyitott épületben múlt vasárnap és hétfőn többen rosszul lettek, valószínűleg a mélygarázból szivárgó kipufogógáz miatt.
Vágólapra másolva!

Bombariadó miatt kiürítik a budai Allee bevásárlóközpontot - jelentett az [origo] helyszínen tartózkodó munkatársa. A bevásárlóközpontban szombaton nagy volt a tömeg, délután öt óra után azonban a riasztás miatt meg kellett kezdeni az épület kiürítését. A vásárlók csak este kilenc óra után térhettek vissza.

A rendőrségre negyed hat óra körül telefonált egy eltorzított férfihang. Ekkor kezdték meg az épület kiürítését - erősítette meg a BRFK sajtóügyeletese. A rendőrség este kilenc órára végzett az épület átvizsgálásával, ezután térhettek vissza a vásárlók az épületbe - közölte az [origo]-val az ügyeletes.

A közelmúltban megnyitott bevásárlóközpontban nem először kell kényelmetlenségeket elviselniük a vásárlóknak, illetve az ott dolgozóknak. Múlt vasárnap, majd hétfőn is többen rosszul lettek az üzeltközpontban, feltehetően a mélygarázsból felszivárgó kipufogógáz miatt. Többségük az egyik élelmiszerüzlet dolgozója. Hétfőn három embert kórházba kellett szállítani az épületből. Az Allee utóbb azt állította, a rosszullétre panaszkodók vérében nem találtak szén-monoxidot, ugyanakkor a betegeket kezelő Péterfy Sándor utcai kórház azt közölte: a normál értéknél magasabb volt a betegek vérében a szénmonoxid mennyisége. (Minderről bővebben itt olvashat.)