Kedden megnevezi kormányfőjelöltjét az MSZP

Vágólapra másolva!
Kedden bejelentheti kormányfőjelöltjét az MSZP - írja a Népszabadság. A lap szerint továbbra is Mesterházy Attila látszik a legesélyesebbnek. Kiss Péter, a párt alelnöke szombaton megerősítette, hogy kedden az MSZP megnevezi a miniszterelnök-jelöltjét.
Vágólapra másolva!

Várhatóan a keddi elnökségi ülésén véglegesíti kormányfőjelöltjét az MSZP - írja a Népszabadság. A lap a szombati számában azt írja, hogy a technikai forgatókönyv szerint a hét elején az elnökség jelöl és véleményt mondanak a megyei elnökök is, majd szombaton a párt országos választmánya szavaz a jelöltről és a párt választási programjáról.

A Népszabadság szerint Mesterházy Attila látszik a legesélyesebbnek, de nem kizárt kettős jelölés sem, ami - a lap szerint - kevéssé valószínű. A cikk szerint "Mesterházy illik abba a karakterbe, amit az elnökség korában megrajzolt: fiatal arc kell, aki nem a semmiből jön, de jelképezni tudja az új korszak új kihívásait."

A lap szerint jelzésértékű lehet, hogy a kongresszust előkészítése során Mesterházytól elvették a korábban rá osztott ügyrendi bizottság vezetését, és azt Juhász Ferencnek adták át. Ha ugyanis Mesterházy jelölt lenne, nem láthatná el ezt a kongresszusi funkciót.

A pártvezetés először kormányfőjelöltet akar állítani, azután dönt az országos választási listáról, aminek összeállításába a majdani miniszterelnök-jelöltnek érdemi beleszólása lehet - írja a Népszabadság.

Szombat délután Kiss Péter, az MSZP alelnöke az MTI-nek azt mondta: kedden megnevezi miniszterelnök-jelöltjét az MSZP. Hozzátette: kedden összeülnek a megyei elnökök, az országos elnökség, illetve a párt választási bizottsága és javaslatot tesznek a miniszterelnök-jelölt személyére. Arra a kérdésre, hogy a jelölt Mesterházy Attila frakcióvezető lesz-e, úgy válaszolt: azon a véleményen van, hogy olyan embert kell találni, aki képviselni tudja az MSZP programját.