Már nem az ügyész dönt az előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György látogatóiról. Ügyvédje szerint ez azt jelenti, hogy már nem tartanak attól, hogy árt a nyomozásnak, ha Budaházy beszél valakivel. A terrorista cselekmények és más bűncselekmények miatt folyó nyomozásnak eddig 16 gyanúsítottja van.

Enyhítettek a többek között terrorista cselekménnyel gyanúsított Budaházy György fogva tartásán: eddig ügyész felügyelte az előzetesben ülő Budaházy látogatásával kapcsolatos kérelmeket, néhány napja ezt megszüntették - közölte hétfőn Király Gábor, Budaházy ügyvédje. Így ezentúl könnyebben kapcsolatot lehet tartani vele, és ez egyben azt is jelentheti, hogy már nem tartják a nyomozásra veszélyesnek, ha Budaházy beszél valakivel - tette hozzá. A nyomozás határideje hivatalosan 2010 tavaszáig van meghosszabbítva, de az ügyvéd szerint akár már a határidő előtt lezárhatják.

A 2002-es választások utáni hídlezáráson ismertté vált Budaházy György és társai az ügyészség szerint 2007 elején hozták létra a Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot, amely országgyűlési képviselők ellen tervezett támadásokat. A gyanú szerint a csoport célja az volt, hogy a képviselőket megfélemlítve befolyásolják a parlamenti döntéseket, ehhez többek között focilabdába rejtett, emberölésre alkalmas bombákat akartak elrejteni képviselők házainál.

A gyanú szerint a csoport 2008. február 8-án több helyszínen egyidejűen hajtott végre támadásokat azzal a céllal, hogy megakadályozzák a társadalombiztosítási pénztárakról szóló törvény parlamenti elfogadását. A támadásokat "Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregként" vállalták magukra. A terrorizmussal összefüggésbe hozott ügynek 16 gyanúsítottja van eddig, őket gyanúsítják fővárosi meleg-szórakozóhelyek elleni támadásokkal és Csintalan Sándor megverésével is.