Akkor záratna be iskolát az ÁNTSZ, ha a diákok fele beteg

Vágólapra másolva!
Az országban jelenleg 35-40 iskola van zárva a H1N1 vírus miatt. Nincs egységes szabály arra, hogy a gyerekek hány százalékának betegsége esetén lehet bezárni egy iskolát, erről az iskolavezető dönt. Az ÁNTSZ akkor javasolja az intézmény bezárását, ha a gyerekek több mint fele beteg.
Vágólapra másolva!

Nincs kötelező szabály arra, hogy a gyerekek hány százalékának betegsége esetén lehet bezárni egy oktatási intézményt. Erről az iskolavezető dönt, neki kell mérlegelnie a körülményeket, miután egyezetett az önkormányzattal, de figyelembe kell venni a háziorvos javaslatát is - írja a Népszabadság

Az ÁNTSZ csak akkor javasolja az intézmény bezárását, ha az adott iskolában a gyerekek több mint fele beteg. A kiesett tanítási napokról az iskolák később döntenek. A legtöbb helyen a tanítási szünetek megrövidítésével vagy szombati oktatással pótolják be a járványveszély miatt elmaradt tanítási napokat. Az országban jelenleg 35-40 iskola van zárva a H1N1 vírus miatt. Az adatok azért csak megközelítőek, mert a szám folyamatosan változik.