Intenzívre került egy H1N1-es orvos

Vágólapra másolva!
Intenzív osztályon kezelnek egy szegedi orvost, aki a H1N1-vírussal fertőződött meg. A Független Hírügynökség szerint a doktornő nem adatta be a védőoltást, az újinfluenzát az egyik betegétől kaphatta el.
Vágólapra másolva!

A H1N1-vírus súlyos szövődményei miatt a szegedi belgyógyászati klinika intenzív osztályára került egy szegedi orvosnő. Súlyos állapotban van, ezért lélegeztető gépre kellett kapcsolni.

A Független Hírügynökség információi szerint a doktornő nem vette fel a védőoltást az újinfluenza ellen, és valószínűleg egyik betegétől fertőződhetett meg.

A Délmagyarország szerint az orvosnőt, aki üzemorvosként dolgozik Szegeden, a múlt hét közepén került az intenzívre. Ugyanitt kezelnek egy terhes kismamát is, aki szintén a betegség szövődményei miatt szorul orvosi segítségre, és továbbra is válságos az állapota. Feltehetően tőle kapta el a betegséget az intenzív osztály egyik ápolónője is, aki szintén nem vette fel a védőoltást. Az ápolónő munkatársai is csak azután kértek védőoltást - amely minden egészségügyi dolgozónak ingyenes -, hogy kolléganőjük ágynak esett - írja a Délmagyarország.

A járvány miatt hétfőn késő este az összes szegedi klinikán látogatási tilalmat rendelt el az egészségügyi centrum elnöke.

A H1N1-járvánnyal kapcsolatos összes cikkünket megtalálja itt.