Vágólapra másolva!
Két nap alatt 5000 ember oltatta be magát a H1N1 elleni vakcinával az erre a célra felállított oltóközpontokban - közölte szerdán az Egészségügyi Minisztérium. A minisztérium további oltópontok felállítását tervezi, a hét végére összesen 200 kijelölt helyen oltathatják magukat az emberek.
Vágólapra másolva!

Több mint ötezren keresték fel pénteken és hétfőn azokat az oltóközpontokat, ahol térítés ellenében kapható a H1N1 vírus elleni oltás. Az oltóközpontok pénteken nyíltak az ország 29 pontján, és e héten pénteken további központokat nyitnak több egészségügyi intézményben. Péntektől hétköznapokon már összesen kétszáz kijelölt helyen lehet majd térítés ellenében oltást kapni, köztük Pest megye tizenhat szakorvosi rendelőintézetében, valamint a régió hat kórházában.

Az egészségügyi tárca sajtóosztályának tájékoztatása szerint lesznek oltóközpontok a szakrendelőkben is, ám ezek nyitva tartása igazodik az adott szakellátó rendelési idejéhez. A kórházakban és az ÁNTSZ-kirendeltségeken megnyílt oltópontok továbbra is hétköznap reggel 8 és este 20 óra között várják az oltásért jelentkezőket. Az oltóanyagért és a vakcina beadásáért háromezer forintot kell fizetni. Az oltópontokon azokat várják, akik nem tartoznak azokba a veszélyeztetett csoportokba, és ezért nem térítésmentesen kaphatják meg az oltást.