Kormánybiztos lett Demszky egykori helyettese

Vágólapra másolva!
Budapesti ügyekért felelős kormánybiztosként fog dolgozni a szocialista Horváth Csaba, aki az SZDSZ-szel történt koalíciós szakításig humánpolitikai főpolgármester-helyettes volt a fővárosban. A kormányszóvivői iroda szerint Horváth államtitkári besorolásba kerül, de fizetését nem veszi fel.
Vágólapra másolva!

Néhány napig maradt csak pozíció nélkül Horváth Csaba szocialista politikus, aki november 20-ig Budapest egyik főpolgármester-helyettese volt, szerdától azonban már fővárosi ügyekért felelős kormánybiztos lesz. A döntést - amelynek híre már korábban kiszivárgott - a kormányszóvivői iroda jelentette be keddi közleményében.

"A kormánybiztos folyamatos kapcsolatot tart a fővárosi önkormányzattal, figyelemmel kíséri többek között a közösségi közlekedés működtetetését és fejlesztését" - olvasható a közleményben, amely szerint Horváth közreműködik "a fővárost érintő fejlesztési tervek előkészítésében és azok összehangolt megvalósításában" is.

A kormányszóvivői iroda hozzátette, hogy Horváth a Miniszterelnöki Hivatal államtitkáraként látja el feladatait, de "fizetését nem veszi fel, szolgálati gépjárművet nem vesz igénybe, munkáját háromfős titkárság segíti majd".

Horváth Csaba tagja a Fővárosi Közgyűlésnek és az Országgyűlésnek, a humánpolitikai főpolgármester-helyettesi posztot a 2006 őszi önkormányzati választás után foglalta el, és az után távozott, hogy az MSZP felmondta a fővárosi koalíciót az SZDSZ-szel. A szakítás már októberben nyilvánvalóvá vált, de a két MSZP-s helyettes - Horváth mellett Hagyó Miklós - november 20-ig helyén maradt.

A szocialisták azzal indokolták a lépést, hogy a szabad demokraták nem voltak partnerek a fővárosi cégek körüli viszonyok tisztázásában, az SZDSZ szerint azonban az MSZP pusztán menekülni akart a cégek - elsősorban a BKV - körül kialakult botrányok elől.