Beoltják H1N1 ellen az állami krampuszt

Vágólapra másolva!
Idén 15 millió forinttal kevesebbet költ a kormány a Kossuth téren megrendezett karácsonyi ünnepségre. A Mikulást és a krampuszokat be fogják oltani H1N1 ellen.
Vágólapra másolva!

A tavalyihoz képest 15 millió forinttal kevesebbe kerül Az ország karácsonya elnevezésű rendezvény a Kossuth téren: tavaly 57 millió forintot költött erre a kormány, a válság miatt most spórolnak, és csak 42 millió forintot szánnak rá - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő.

Az ország karácsonyfája idén a 474 lakosú Felsőcsatárról érkezik, a 16 méter magas és több mint 40 éves erdei lucfenyőt több mint 1500 gömbdísz, több mint egy kilométer hosszú girland és égősor díszit majd, és december 5-én 10 órától egészen december 27-ig lehet megnézni. A karácsonyfa fényeit december 6-án délután 16 óra után a magyar és a lappföldi Mikulás felsőcsatári gyermekek segítségével közösen kapcsolja fel.

Idén is lesz kézműves vásár és Meseváros, utóbbi december 5. és 23. között, hétköznaponként 12 órától este 8 óráig lesz nyitva. A Mikulás-ház hétköznaponként 16-19 óra között, hétvégén pedig reggel 10 és este 8 óra között várja az érdeklődőket. A kormányszóvivő külön kiemelte, hogy a Mikulás-házban lévő magyar Mikulást és a krampuszokat is beoltják a H1N1 vírus ellen.

A Kossuth téren emellett iparművészek, kézművesek kínálják majd termékeiket, és bemutatnak karácsonyi népszokásokat is, hétvégenként pedig a téren közlekedik majd Mikulás-vonat.