Csuklyás emberekről vallott a Prikkel-gyilkosság vádlottja

Vágólapra másolva!
Korábbi vallomását megváltoztatva csuklyás gyilkosokról tett vallomást a bíróságon az a férfi, akit fiával együtt a Prikkel-házaspár megölésével vádolnak. A házaspár holttesteit még 2006-ban találták meg kiégett kocsijukban - a férfi egyszer már elismerte a gyilkosságot, most azonban azt állította, hogy mégsem ő volt a tettes.
Vágólapra másolva!

Ismét új verzióval állt elő a mezőszilasi Prikkel-házaspár meggyilkolásával gyanúsított vádlottak egyike, aki a Fejér Megyei Bíróságon pénteken tett vallomást. A férfi azt állította, hogy az áldozatokat ismeretlen "csuklyások" lőtték le, majd égették el egy kocsiban.

Prikkel Tamást és feleségét a vádirat szerint 2006. december 29 -én ölték meg, a pár holttestére néhány nappal később találtak rá a rendőrök kiégett terepjárójukban. A vád szerint két férfi - apa és fia - gyilkolta meg őket nyereségvágyból, hogy szabaduljanak 10 millió forintos tartozásuktól, amelyet a házaspárnak kellett volna visszafizetniük.

Az apa korábban elismerte a gyilkosságot, most azonban teljesen máshogy mondta el a történetet, mint eddigi vallomásaiban. A férfi szerint nem ő és fia ölte meg a házaspárt, hanem ismeretlen "csuklyások" lőtték le azokat. Állítása szerint a csuklyások tették az áldozatok autójába a meggyilkoltakat és vitték ki az elhagyott völgykatlanba, ahol a benne levő holttestekkel felgyújtották a kocsit.

Fia - aki az ügy elsőrendű vádlottja - a történtek idején nem tartózkodott otthon - mondta. A vádlott saját bevallása szerint minderről azért hallgatott eddig, mert őt is és a családját is halálosan megfenyegették, sőt még fogva tartásának ideje alatt is fenyegetik.

A per folytatását december 2-re napolta el a bíróság. A mezőszilasi férfit és fiát társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés, továbbá jelentős kért okozó rongálás bűntettével vádolják.