Gyertyát gyújtottak egykori iskolájában a meggyilkolt pécsi diák emlékére

2009.11.27. 10:21

Egyperces néma felállással és gyertyagyújtással emlékeztek a pécsi lövöldözés halálos áldozatára egykori gimnáziumában. A meggyilkolt 19 éves fiú idén érettségizett Kaposvárott.

Gyertyás megemlékezést tartottak csütörtökön abban a kaposvári gimnáziumban, ahová a pécsi egyetemen meggyilkolt, elsőéves gyógyszerész hallgató járt korábban. "A halálhír rendkívül megdöbbentett bennünket. Őszinte részvétem az elhunyt fiú családjának" - mondta az [origo]-nak a középiskola igazgatója. A csütörtöki lövöldözés 19 éves halálos áldozata 2009-ben érettségizett. A gimnázium épületére kitűzték a fekete zászlót, az aulában gyertyát gyújtottak, és egyperces néma felállással emlékeztek a meggyilkolt fiúra.

Az [origo] elérte telefonon a fiú két korábbi osztálytársát, de egyikük sem akart beszélni az áldozatról. A fiú iwiw-es adatlapján található fotóihoz gyászoló barátai, ismerősei búcsúzó üzeneteket írtak. Egy gyászolók számára létrehozott honlapon, ahol virtuálisan gyertyát lehet gyújtani elhunytak emlékére, ez olvasható a meggyilkolt fiú oldalán: "Egy nagyon értelmetlen és szörnyű halál. Nyugodj Békében! Egy nagyon jó lelkű és szeretetre méltó ember volt!" A fiú emlékére 210 gyertya ég.

Az [origo] úgy tudja, a fiú gyógyszerészcsaládból származott, a családnak patikája van Kaposvárott.

A pécsi egyetemen csütörtök délelőtt kezdett pisztollyal lövöldözni egy 23 éves hallgató. A kaposvári fiú, aki az ámokfutó csoporttársa volt, a helyszínen életét vesztette. A lövöldözésben három másik ember megsérült, egyikük életveszélyesen. Állapotukról itt olvashat, helyszíni riportunkat Pécsről pedig itt találja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK