Vágólapra másolva!
Újraindult a Danubius Rádió, a csatorna az interneten keresztül hallgatható. A Sláger Rádió azt közölte, részvényesei nem vonulnak ki Magyarországról.
Vágólapra másolva!

"Újraindulunk! Hallgass bennünket online! Emeltünk a sebbességen, már 128 kbit/s-sel száguldunk az elektronikus sztrádán!" - áll a Danubius Rádió honlapján, vagyis csatornából netrádió lett.

A Danubius műsorszolgáltatási joga november 18-án járt le, bár a csatorna a másik országos frekvenciával rendelkező adóval, a Slágerrel együtt pályázott a frekvencia hét éves üzemeltetésére, egyikük sem kapta meg a műsorszolgáltatási jogot. A Sláger frekvenciáját a Neo FM, Danubiusét 103.3 MHz-es frekvenciáján pedig a Class FM vette át. A Danubius több korábbi dolgozója a Class FM-hez igazolt, többek között a megszűnt rádió reggeli stábja, a Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János alkotta trió, amely a reggel hat órától vezet műsort az új csatornán.

A Sláger Rádiót működtető társaság tulajdonosa, az amerikai Emmis-csoport pénteken közölte: eddigi sávjának elvesztése miatt az adó menedzsmentje a Roxyval tárgyalt, de a tulajdonosok a magyar piac elhagyásáról döntöttek. Szombaton a Sláger cáfolta a hírt. Közleményükben azt írták, hogy a rádió részvényesei nem vonulnak ki magyarországról, hanem továbbra is küzdenek a Sláger hallhatóságáért. A rádió bírósághoz fordult a frekvencia ügyében, szerinük "nem más forog kockán, mint a szabad és független média megőrzése Magyarországon". A Sláger Rádió az interneten továbbra is hallható - teszik hozzá.

A rádiófrekvenciákról szóló cikkeinket itt olvashatja.