A megborotvált Mesterházy mögé állt az MSZP-választmány

Vágólapra másolva!
Az MSZP választmányi ülésének résztvevői egyhangúlag támogatták Mesterházy Attila frakcióvezető 2010-es miniszterelnök-jelöltségét. A döntés zárt ülésen született, Mesterházyt Kovács László, a posztra korábban esélyes politikus is támogatta. Az ülésen a már jellegzetes szakálla nélkül megelent Mesterházy közölte: a párton belüli együttműködésre, csapatmunkára van szükség a kampányban.
Vágólapra másolva!

Egyhangúlag támogatta Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető miniszterelnök-jelöltségét budapesti zárt ülésén az MSZP országos választmánya - értesült az MTI. Mesterházy tartózkodott a szavazáson, a többi résztvevő rá szavazott.

Az elnökség a héten döntött arról, hogy Mesterházy Attila frakcióvezetőt javasolja kormányfőjelöltnek. A választmány döntése a második lépés volt, de a végső döntést a december 12-i MSZP-kongresszus hozza meg.

Csapatmunkáról beszélt a jelölt

A válaszmányi ülés előtt Kovács László volt EU-biztos újságíróknak azt mondta, maga is támogatja Mesterházyt. Kovács - aki nem tagja a választmánynak, mégis felszólalt az ülésen - korábban jelezte, elfogadná a miniszterelnök-jelöltséget. Az ülés előtt Kovács jelezte, nem híve a kettős jelöltségnek, és nem is számít arra, hogy őt jelölnék. Kiss Péter, a párt alelnöke szerint a jelölés jó lehetőség arra, hogy rendezzék soraikat. Az ülés előtt ő sem tartotta valószínűnek, hogy a párt két miniszterelnök-jelölttel vágna neki a kampánynak.

Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető szerint - aki a választmányi ülésen már jellegzetes szakálla nélkül jelent meg - az MSZP-n belüli generációs együttműködésre, csapatmunkára, intenzív, "beleállós kampányra" van szüksége a pártnak, a döntések előkészítése demokratikus lesz, de a végrehajtás nem - mondta Mesterházy az ülésen az MTI értesülései szerint. A program szempontjából fontos a folytonosság, vagyis vállalni kell az eredményeket, ugyanakkor változás képességét is meg kell mutatni, azt, hogy a szocialisták mit akarnak a jövőben másként csinálni. Mesterházy közölte: bűnnek tartja, ha valaki a közösség ellen akar cselekedni, de mindenkinek, aki velük akar dolgozni, annak helye van a csapatban. A következő időszak nem az egyéni utak ideje - mondta a politikus.

Forrás: MTI
Szombatra levágta

Lendvai Ildikó pártelnök felszólalásában elmondta az elnökség döntésének az volt a célja, hogy megmutassák "a jövő emberét", akit csapat segít a kampányban. Mesterházy vállalja a kockázatot, és úgy vélik, nincs lefutott meccs, végigharcolják a kampányt - mondta Lendvai Ildikó, aki beszélt arról is, hogy amikor a jelöltről gondolkodtak, három elképzelésük volt és mindegyikben megfelelő emberről volt szó. Az egyik a múlt sikereit szimbolizálta volna, amelyből Kovács Lászlóra lehetett ismerni, a másik egy külső jelölt lehetett volna, a harmadik pedig az, aki "közülük való, baloldali, de másoknak is szimpatikus".

A Fidesz szerint folytatódik, újra támad a Gyurcsány-Bajnai-korszak. Mesterházy Attila egyet jelent a múlttal, egyet jelent a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal, a megszorításokkal. Répássy Róbert, az ellenézki párt politikusa közleményében azt írta: "Mesterházy Attila ahhoz a múlthoz tartozik, amelyet a magyar emberek le akarnak zárni. Jelölése azt mutatja, hogy az MSZP Gyurcsány Ferenc hatalomba való visszatérését próbálja előkészíteni".

A miniszterelnök-jelölésről és Mesterházy Attiláról szóló cikkeinket itt megtalálja.