Nincs már házi őrizetben a brókerbotrány másodrendű vádlottja

Vágólapra másolva!
Lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla a Kulcsár-ügy másodrendű vádlottjára, Kerék Csabára korábban kirótt házi őrizetet. Kerék első fokon öt év börtönt és pénzbüntetést kapott sikkasztás és pénzmosás miatt, de az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla hétfőn megszüntette a Kulcsár-per másodrendű vádlottja, Kerék Csaba házi őrizetét, és azt lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette - közölte az [origo]-val Ruttner György, Kerék ügyvédje.

Tavaly augusztusban hozta meg a Fővárosi Bíróság az első fokú, nem jogerős ítéletet a 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében. Kerék Csabára öt év letöltendő börtönbüntetést valamint 177 millió forintos vagyonelkobzást róttak ki bűnsegédként elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt. Mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, Kerék házi őrizetben volt.

Ügyvédje október végén, a tisztességes eljáráshoz való jog alapján fordult a Fővárosi Ítélőtáblához fordult védence házi őrizetének megszüntetéséért, mivel szerinte az ügy "igen jelentős elhúzódása megkérdőjelezi a kényszerintézkedés jogerős ítélet nélküli fenntarthatóságát".