Vágólapra másolva!
Gyújtópalackot dobtak ismeretlenek a Szolnoki Bíróság épületére hétfőn. A bíróság azután hívta ki a rendőrséget, hogy erős gázolajszagot éreztek. A bedobott palack betörte az épület egyik duplaablakának külső üvegtábláját, de nem gyulladt be. Az MTI szerint begyújtották ugyan a kanócot, de az elaludt.
Vágólapra másolva!

Egy gázolajjal átitatott, gézlapokkal töltött palackot dobott valaki hétfőn délelőtt a Szolnoki Bíróság épületébe. Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy egy ismeretlen a bíróság egyik, Somogyi Béla útra néző földszinti ablakán dobta be a Molotov-koktélt.

A palack a külső ablakot betörte, de a terem felőli üveg sértetlen maradt. A palack megállt a két ablak között, a benne lévő folyadék nem gyulladt meg. A rendőrség közveszély okozás kísérlete miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az esetről akkor értesítették a rendőrséget, amikor a Szolnoki Bíróság egyik tárgyalótermében erős gázolajszagot éreztek. A rendőrök a helyszíni vizsgálat során egy 2 deciliteres üvegpalackot találtak, amely teli volt gázolajjal és gézlapokkal - mondta el a részletekről Veres Éva.

Az MTI más, meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy a rendellenes szagot a reggeli tárgyalást vezető bíró észlelte a teremben. Szellőztetni kezdtek, és ekkor fedezték fel a gyúlékony anyaggal teli üveget. A palack nyakát gézzel dugaszolták el, amelyet meggyújtottak, a kanóc azonban elaludt, így nem okozhatott tüzet - írja az MTI.

A bíróság a napi tárgyalási jegyzéket átadta a rendőrségnek, mert elképzelhető, hogy a Molotov-koktélos támadás összefüggésbe hozható a helyiségbe tervezett tárgyalások egyikével.