Szervleállások okozták a fiatal H1N1-beteg halálát

Vágólapra másolva!
Több szervi elégtelenséget és tüdőgyulladást okozott a H1N1 influenzavírus annál a 24 éves zalaegerszegi fiatalembernél, aki a Zala Megyei Kórházban halt meg a hét elején. A család szerint a férfinak nem volt krónikus betegsége, tervezte, hogy beoltatja magát.
Vágólapra másolva!

Kétoldali tüdőgyulladást, majd több szervi elégtelenséget okozott a H1N1 influenzavírus fertőzése annál a zalaegerszegi fiatalembernél, aki hétfőn hunyt el a Zala Megyei Kórházban - közölte szerdán Kránicz Katalin, a kórház intenzív osztályát vezető főorvos. Mint mondta, a család szerint a 24 éves férfinak nem volt krónikus betegsége, korábban egészséges volt. Tervezte, hogy beoltatja magát az influenza ellen, de erre már nem kerülhetett sor.

Kedden a Független Hírügynökség azt írta, hogy a férfi halála kedden következett be. Mint írták, a túlsúlyos fiatalembert a zalaegerszegi kórházban kezelték, egy hete lélegeztetőgépen volt. Falus Ferenc tiszti főorvos a FH-nek azt mondta, az elhunyt férfinak semmilyen krónikus betegsége nem volt.