Öt szegedi kisgyerek került kórházba H1N1 miatt

Vágólapra másolva!
A szegedi gyermekklinikára került öt H1N1-fertőzött gyerek, közülük két csecsemőt lélegeztetőgépre kapcsoltak. A helyi gyerekorvosnál megduplázódott az influenzás tünetekkel jelentkezők száma.
Vágólapra másolva!

Öt újinfluenzás gyerek került kórházba Szegeden. "Két egészen fiatal csecsemőt kezelünk H1N1-fertőzéssel. Lélegeztetőgépen vannak, enélkül meghaltak volna. Három idősebb fertőzött gyermeket is elláttunk" - mondta a Délmagyarországnak Túri Sándor, a klinika vezetője, a gyermekgyógyászati szakmai kollégium elnöke.

A lapnak az egyik szegedi gyermekháziorvos, Makó Gabriella azt mondta, rendelőjébe csak hétfőn 60 beteg gyereket vittek influenzaszerű tünetekkel.

Szegeden eddig, az általános iskolások 32 százaléka, összesen 4786 diák kért oltást, az óvodások szülei közül azonban csak 13 százalék kérte a vakcinát, ez összesen 1114 gyereket jelent - mondta Kovács Ferenc kistérségi tiszti főorvos. A középiskolások harmada kérte a vakcinát. Kovács szerint az oltóanyagból nincs hiány a patikákban és az oltópontokon.

A H1N1-járványról szóló összes cikkünket megtalálja itt.