Elutasította Szili a befutó helyet az MSZP-listán

Vágólapra másolva!
Szili Katalin házelnök visszautasította, hogy rajta legyen az MSZP országos választási listáján. A politikus ezzel tiltakozik, mert szerinte a lista nem tükrözi a párt megújulását. Ő szívesen látna több fiatalt a listán.
Vágólapra másolva!

Szili Katalin a saját kérésére nem lesz rajta az MSZP országos listáján, a helyére Botka László szegedi polgármester kerülhet. Az MTI úgy tudja, hogy a volt házelnök azért utasította vissza ezt a lehetőséget - a lista ötödik helyét -, mert szerinte az országos lista nem tükrözi a párt megújulását, és nem előremutató.

Szili azt javasolta a párt országos választási bizottságának, hogy a lista elejére inkább a Mesterházy Attilához hasonlóan fiatal politikusokat tegyék, például Botkát vagy Molnár Csaba kancelláriaminisztert.

Az MSZP különböző vezető testületei reggel óta üléseznek. Az országos elnökség javaslata az volt, hogy az országos lista első öt helyén Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László volt uniós biztos, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő és Szili Katalin legyen.(Erről bővebben itt olvashat.)

Szili továbbra is vezeti az MSZP Baranya megyei listáját, és részt vesz a kampányban, mozgalmával is segíti az MSZP-t. A lista az MSZP választmányának szombati ülése elé kerül, ahol az első húsz helyről akár egy szavazással is dönthet a testület.