Lemaradhat a Fidesz jelöltlistájáról Molnár Oszkár

Vágólapra másolva!
Várhatóan nem indítja egyéni képviselőjelöltként a cigányokról és zsidókról tett kijelentéseivel elhíresült Molnár Oszkár edelényi polgármestert a Fidesz - írja a Népszabadság. A lap szerint ugyanis lezárult a jelöltek meghallgatása, és Molnár ezen nem vett részt.
Vágólapra másolva!

Lezárult a leendő képviselőjelöltek meghallgatása a Fideszben - mondta a Népszabadságnak Szijjártó Péter, a párt szóvivője. Az Orbán Viktor pártelnök és más fideszes vezetők által tartott meghallgatásokon Molnár Oszkár edelényi polgármester nem vett részt - közölte Szijjártó, ami a lap szerint azt jelenti, hogy Molnár nem lesz a Fidesz jelöltje a tavaszi parlamenti választáson.

Az edelényi polgármester jelenleg országgyűlési képviselő, és a Népszabadság szerint korábban azt nyilatkozta, hogy ha a Fidesz nem jelöli, akkor függetlenként fog indulni a választáson. Molnár 2006-ban a Fidesz területi listájáról jutott be a parlamentbe, de előtte két ciklusban egyéni jelöltként szerzett mandátumot.

Molnár vitatott kijelentésekkel szerzett magának országos hírnevet. Egy alkalommal azt nyilatkozta, hogy várandós roma nők tudatosan kárt okoznak maguknak azért, hogy sérült gyerekük szülessen, és így nagyobb segélyhez jussanak, bár később közölte, hogy erre nincs bizonyítéka. Másik vitatott kijelentése az volt, hogy szerinte szembe kell szállni az úgynevezett "zsidó nagytőkével".

Molnárt nyilatkozatai miatt többen rasszistának nevezték, helyben azonban nagy népszerűségnek örvend, szimpátiatüntetést is tartottak mellette.

A közvélemény-kutatások szerint a választás esélyesének tartott Fidesz, a december 14-i választmányon hoz végső döntést a 176 egyéni választókerületben indítandó jelöltekről. A Népszabadság szerint eldőlt az is, hogy Esztergomban ismét Meggyes Tamás lesz a jelölt (az ellentmondásos politikusról portrénkat itt találja).