Vágólapra másolva!
A helyi ügyvezető csőbe húzta a cég tulajdonosait - állítja romániai büntetőügyéről Mikóczy Zoltán, a híres versenyló, Overdose tulajdonosa. Mikóczy újságíróknak azt mondta, a bukaresti Legfelsőbb Bíróságon keres jogorvoslatot és feljelentést tesz az ügyvezető ellen. A ló kezelése állítólag jól halad, és arra törekednek, hogy továbbra is magyar színekben versenyezzen.
Vágólapra másolva!

"Teljesen ártatlan vagyok ebben az ügyben, nem érzem magam bűnösnek" - mondta kedden a dunakeszi alagi lóversenypályán tartott sajtótájékoztatóján Mikóczy Zoltán, a híres versenyló, Overdose társtulajdonosa. Mikóczyt múlt csütörtökön helyezték szabadlábra, miután Romániában előbb gyorsított eljárásban egy év hét hónap letöltendő börtönre, majd másodfokon felfüggesztett büntetésre ítélték csődbűntett miatt.

A szlovák állampolgárságú Mikóczyt és üzlettársát, Györke Sándort azzal vádolták, hogy a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült gépsorait, ezzel megakadályozva, hogy elárverezzék azokat. Az üzletember keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a bukaresti Legfelsőbb Bíróság elé viszi az ügyet, hogy bebizonyítsa ártatlanságát.

Mikóczy szerint a helyi ügyvezető, egy magyar nemzetiségű román állampolgár verte át őt és üzlettársát. A cég már 2009 januárja óta nem termelt, az ügyvezető pedig "a meglévő berendezéseket saját zsebére értékesíteni kezdte" - állítja Mikóczy. Szerinte az ügyvezető, hogy elhárítsa magáról a felelősséget "csapdába csalta a cég tulajdonosait", illetve "félretájékoztatta a hatóságokat", és ez vezetett októberi letartóztatásukhoz. Mikóczy nem árult el részleteket a csapdáról, csak annyit mondott: szerdán feljelentést tesznek az ügyvezető ellen.

Az október 21-én kezdődő romániai fogvatartásáról elmondta, amint környezetében kiderült, hogy ő az ötmillió eurót érő versenyló társtulajdonosa, "az őrök és a rabok is ezzel kezdtek foglalkozni". Mikóczy szlovák állampolgár, nem kért román-szlovák tolmácsot, mint mondta, végig magyarul beszélt.

A versenylóról Mikóczy azt mondta, Overdose rehabilitációja (korábban megsérült a bal mellső patája, ezért nem versenyezhetett) a lehető legjobban halad. Szerinte amennyiben nem lesz váratlan esemény, a ló készen fog állni a jövő évi versenyszezonra. A tulajdonosoknak az az elképzelésük, hogy Overdose továbbra is magyar színekben martad, magyar lóként versenyez tovább - mondta. Egy versenyló nemzetisége attól függ, hol folyik a felkészítése.