Elfogták az osztrák hullarablás egyik gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Romániában elfogtak egy férfit, aki a rendőrség szerint részt vett a három éve lehunyt Friedrich Karl Flick osztrák milliárdos koporsójának ellopásában. Két gyanúsított már előzetesben van, de még többeket keresnek. A banda tagjai hatmillió eurót követeltek a milliárdos családjától a koporsóért cserébe.
Vágólapra másolva!

Romániában, Kovászna megyében elfogták azt a férfit, aki a rendőrség szerint segítette Friedrich Karl Flick osztrák milliárdos koporsójának és holttestének ellopását. A gyanúsított egy 44 éves marosvásárhelyi magyar, F. László - közölte a Kovászna megyei rendőrség.

A férfit - akinek a gyanú szerint része volt a három éve elhunyt milliárdos koporsójának ellopásában - kedden reggel fogták el Torján (Turia) egy barátja házában. A magyar hatóságok a múlt héten fordultak segítségért a román rendőrséghez.

A 2006-ban elhunyt Friedrich-Karl Flick osztrák milliárdos holttestét és koporsóját tavaly lopták el egy karintiai temetőből, majd a hullarablók hatmillió eurót követeltek a családtól. Az ügyben egy hete két ember van letartóztatásban, mindketten magyarok. Egyikük Sz. Barnabás ügyvéd, a másik gyanúsított N. Zoltán munkanélküli. A gyanú szerint az értelmi szerző Sz. Barnabás lehetett, N. Zoltán pedig a futár, aki részt vett a holttest elszállításában, amit teherautóval hoztak Magyarországra.

A két elfogott férfin kívül még három embert keresnek - jelentette be a budapesti rendőrfőkapitány a múl héten -, közülük azonban csak egynek ismerik a személyazonosságát. Ő a "Grizzli" becenevű Faragó László, aki román állampolgár. Ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Kovászna megyei rendőrség nem közölte, a most elfogott férfi azonos-e a "Grizzlivel". (Az ügyről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.)